Tips, Algemeen

Verbouwen? De beste oplossing voor je afval

Afval, we hebben het allemaal. Maar hoe kom je er vanaf? De gemeente is de bekendste afvaldienstverlener. In de afvalkalender van gemeente Súdwest-Fryslân (SWF) zien o.a. de inwoners van Sneek precies wanneer welke container wordt geleegd. Maar Sneek heeft nog een belangrijke afvaldienstverlener: Sneek Recycling. We bespreken de voor- en nadelen van beide partijen.

De afvalkalender van Sneek (gemeente Súdwest-Fryslân)

De gemeente voorziet ieder adres van een grijze container voor het restafval en een groene container voor gft-afval. Sommige wijken krijgen daarnaast ook een container voor oud papier en karton.

De containers worden regelmatig geleegd. De grijze en groene container tweewekelijks en de papiercontainer iedere 6-7 weken. Op de digitale afvalkalender van gemeente Súdwest-Fryslân zie je precies wanneer jouw postcode aan de beurt is.

Daarnaast heeft de gemeente milieustraten in Bolsward, Heeg, Koudum en Sneek. Hier mogen inwoners van de gemeente 12 keer per jaar gratis afval wegbrengen, met een maximum van 2 kubieke meter per keer. Afval dat je hier wegbrengt is bijvoorbeeld grofvuil, takken en Klein Chemisch Afval (KCA). Als het niet lukt om grofvuil zelf naar de milieustraat te brengen dan kan de gemeente dit tegen betaling ook ophalen.

Optie 2: Een container huren

Bij de meeste verbouwingen komt zoveel afval vrij dat een container huren de beste optie is. Je bent geen tijd kwijt aan ritjes naar de milieustraat en komt makkelijk van je afval af.

Hoe werkt het huren van een container?
Via internet bestel je heel makkelijk een afvalcontainer. Je geeft aan welke afvalsoort je hebt en om hoeveel afval het gaat. Afvalcontainers zijn er al vanaf 3m3, tot wel 40 m3. Als je het moeilijk vindt om in te schatten hoeveel afval je hebt, ga er dan vanuit dat 10 volle kruiwagens gelijk staat aan 1m3 afval.

We leveren de container op het afgesproken moment. Bij de prijs inbegrepen zijn 4 weken huur. Als de container vol zit dan komen wij hem weer halen, als de verbouwing nog niet klaar is dan kunnen we hem ook gelijk vervangen door een lege container.

Houd rekening met de ruimte die een afvalcontainer inneemt. Onze populairste afvalcontainer is 6m3 en past op 1 parkeervak.

Wanneer is het slim om te kiezen voor het huren van een container?
Het grote voordeel van een afvalcontainer huren is dat je er veel afval in kwijt kunt. Daarnaast bespaar je tijd omdat je niet naar de milieustraat hoeft te rijden. Het is wel belangrijk dat je voldoende ruimte hebt om de container te plaatsen. Voor het plaatsen op de openbare weg heb je meestal een vergunning nodig.

De beste oplossing voor het afval van je verbouwing

De beste oplossing is persoonlijk en afhankelijk van hoeveel afval je hebt, hoeveel ruimte je hebt om een container te plaatsen en hoe erg je het vindt om naar de milieustraat te rijden. Bij de meeste verbouwingen is het huren van een afvalcontainer de beste oplossing om snel en efficiënt van je afval af te komen.

Voor bedrijf en particulier

Onze locatie & openingstijden

Openingstijden Sneek:

maandag7:00 — 18:00
dinsdag7:00 — 18:00
woensdag7:00 — 18:00
donderdag7:00 — 18:00
vrijdag7:00 — 18:00
zaterdag8:00 — 12:00
zondagGesloten

transparant
Terug naar lijst