Tips, Algemeen

Verbouwen? De beste oplossing voor je afval

Ga je binnenkort verbouwen? Grote kans dat je droomt over het moment dat alles klaar is. Voor het zover is moet er nog heel wat gebeuren. Het oude moet plaatsmaken voor het nieuwe. Hoe kom je eigenlijk zo efficiënt mogelijk van je afval af? We laten je zien welke opties je hebt en wat de voor- en nadelen zijn. Dan begin jij straks goed voorbereid aan je verbouwing.

Als je denkt aan verbouwen, dan denk je aan slopen. Hierbij komt veel afval vrij. Je kunt ervoor kiezen om het zelf weg te brengen naar de milieustraat of je huurt een afvalcontainer. Hoeveel afval (en hoeveel tijd) je hebt, bepaalt wat voor jou de beste oplossing is.

Optie 1: Zelf afval wegbrengen naar de milieustraat

Bij kleine verbouwingen kun je zelf je afval wegbrengen naar de milieustraat. In de kofferbak, of eventueel met een kar.

Hoe werkt het gebruiken van de milieustraat?
Je brengt je afval zelf naar de milieustraat, ter plekke scheid je het afval en plaats je het in de juiste container. Bij veel gemeentelijke milieustraten hoef je hier niet apart voor te betalen, je betaalt hier al voor in de afvalstoffenheffing. Controleer voor de zekerheid of dit voor jouw gemeente ook geldt.

De wachttijd bij de gemeentelijke milieustraat kan flink oplopen, vooral op zaterdag. Hierdoor ben je veel kostbare tijd kwijt aan het wegbrengen van je afval. Tijd die je waarschijnlijk liever besteedt aan je verbouwing.

Je kunt natuurlijk ook je afval wegbrengen naar een commerciële milieustraat zoals die van Sneek Recycling. Je betaalt hiervoor wel een kleine bijdrage, maar bent direct aan de beurt. Hierdoor kun je snel weer verder met je verbouwing.

Wanneer is het slim om te kiezen voor het zelf wegbrengen van je afval?
Bij een kleine verbouwing met weinig afval is het slim om zelf je afval weg te brengen. Dit is goedkoper dan het huren van een container. Houd hierbij wel rekening met de tijd die je kwijt bent aan de ritjes naar de milieustraat.

Optie 2: Een container huren

Bij de meeste verbouwingen komt zoveel afval vrij dat een container huren de beste optie is. Je bent geen tijd kwijt aan ritjes naar de milieustraat en komt makkelijk van je afval af.

Hoe werkt het huren van een container?
Via internet bestel je heel makkelijk een afvalcontainer. Je geeft aan welke afvalsoort je hebt en om hoeveel afval het gaat. Afvalcontainers zijn er al vanaf 3m3, tot wel 40 m3. Als je het moeilijk vindt om in te schatten hoeveel afval je hebt, ga er dan vanuit dat 10 volle kruiwagens gelijk staat aan 1m3 afval.

We leveren de container op het afgesproken moment. Bij de prijs inbegrepen zijn 4 weken huur. Als de container vol zit dan komen wij hem weer halen, als de verbouwing nog niet klaar is dan kunnen we hem ook gelijk vervangen door een lege container.

Houd rekening met de ruimte die een afvalcontainer inneemt. Onze populairste afvalcontainer is 6m3 en past op 1 parkeervak.

Wanneer is het slim om te kiezen voor het huren van een container?
Het grote voordeel van een afvalcontainer huren is dat je er veel afval in kwijt kunt. Daarnaast bespaar je tijd omdat je niet naar de milieustraat hoeft te rijden. Het is wel belangrijk dat je voldoende ruimte hebt om de container te plaatsen. Voor het plaatsen op de openbare weg heb je meestal een vergunning nodig.

De beste oplossing voor het afval van je verbouwing

De beste oplossing is persoonlijk en afhankelijk van hoeveel afval je hebt, hoeveel ruimte je hebt om een container te plaatsen en hoe erg je het vindt om naar de milieustraat te rijden. Bij de meeste verbouwingen is het huren van een afvalcontainer de beste oplossing om snel en efficiënt van je afval af te komen.

Voor bedrijf en particulier

Onze locatie & openingstijden

Openingstijden Sneek:

maandag7:00 — 18:00
dinsdag7:00 — 18:00
woensdag7:00 — 18:00
donderdag7:00 — 18:00
vrijdag7:00 — 18:00
zaterdag8:00 — 12:00
zondagGesloten

transparant