Klantcases, Algemeen

Onbetaalbare schatten en waardeloos afval, dit klusproject heeft het allemaal

dakpannen vervangen en in puincontainer

Je hebt klushuizen en je hebt monsterprojecten. De verbouwing van de boerderij van Vera en Bernardus in Broek valt absoluut in die laatste categorie. Al twee jaar beheerst de verbouwing hun leven. En het eind is nog niet in zicht. We vroegen Vera naar haar ervaringen in deze bijzondere (en pittige) periode.

Tóch een bouwval

Ruim twee jaar geleden gingen Vera en Bernardus op huizenjacht. Een boerderij moest het worden, met ruimte voor een werkplaats en een wei voor Vera’s paarden. Er mocht wel wat werk aan zitten. Bernardus was van plan een eigen bouwbedrijf te starten, dus klussen was geen probleem. Maar zo’n bouwval? Dat was nooit de bedoeling. “We zijn verliefd geworden op de locatie”, vertelt Vera, “het is hier mega landelijk en we hebben een vet mooi uitzicht. En toch staan we binnen 5 minuten in het centrum van Joure. We konden toen nog niet vermoeden hoeveel werk het alleen al was om de hele boel leeg te krijgen.”

Een schuur vol schatten (en afval)

De boerderij was van een ouder echtpaar dat overal licht in zag. Ze konden moeilijk afscheid nemen van spullen. Het gevolg? Een schuur en negen hokken vol met oude tractoren, meubels, servies en nog veel meer. Vera en Bernardus kochten de boerderij inclusief de inhoud van de schuur. Maar dat zelfs de afwas nog op het aanrecht zou staan, had Vera niet verwacht. “Het was zo enorm veel. Alles afvoeren wilden we niet. We hebben uiteindelijk acht maanden lang een winkel gehad waar we spullen verkochten die we vonden in de schuur. Oude metalen brachten we naar Robben Metaalrecycling Sneek en bij Sneek Recycling huurden we containers voor bouwafval, puin en grofvuil. Ook reden we regelmatig naar de milieustraat. We vonden alleen al zo’n tien koelkasten in de schuur.”

``De boerderijwinkel bleek een gouden vondst. Van de opbrengst gaven ze de schuur een compleet nieuwe voorgevel.``

Boerderijwinkel levert voorgevel op

De boerderijwinkel bleek een gouden vondst. Van de opbrengst gaven ze de schuur een compleet nieuwe voorgevel. “Als je kijkt hoeveel werk het was, dan had ik beter Sneek Recycling kunnen vragen het hele pand leeg te ruimen. Maar ik vond het ook een uitdaging om te ontdekken wat er lag. En omdat wij eigen baas zijn, was deze oplossing mogelijk. Met een normale baan had ik hier nooit de tijd voor gehad”, legt Vera uit.

 

Partner in afvalverwerking

Sneek Recycling is al twee jaar betrokken bij dit project en dat blijft zo, vertelt Vera. “Ik kwam bij Sneek Recycling omdat ik Evelien goed ken. Maar ik ben gebleven vanwege de scherpe prijsafspraken en de service. Onze oprit ligt soms vol drek, maar toch zien de chauffeurs altijd mogelijkheden om hier toch containers te leveren. En het gebeurt ook dat ik last minute bel dat er een container vol zit en dat we een nieuwe nodig hebben. Dat lukt altijd. Daarom werken we ook voor ons bouwbedrijf samen met Sneek Recycling.”

Mooi uithangbord voor eigen bouwbedrijf

Ondanks de drukke verbouwing thuis, zijn Bernardus en Vera namelijk in de tussentijd nog een eigen bedrijf gestart: Bouwservice van de Meer. Bernardus is de klusser, Vera regelt de administratie, facturatie en inkoop. “Dat loopt super goed. Klanten weten ons goed te vinden en zijn blij met onze kwaliteit. Wat dat betreft is ons eigen klusproject een mooi uithangbord”, vertelt Vera. Inmiddels stond haar verhaal al meerdere keren in de krant en maakte Sneek Recycling vorig jaar een video over de verbouwing.

Oude glorie herleeft

Hoewel de verbouwing van de schuur grotendeels is afgerond, moet er in het woonhuis nog veel gebeuren. Alleen de slaapkamer is klaar en er staat inmiddels een tijdelijke keuken. Maar het dak is lek, er is geen centrale verwarming en in de winter staan de ijsbloemen op de ruiten. “We willen het woonhuis graag in zijn oude glorie herstellen. Maar daar moeten we nog voor sparen. We hebben bewust geen einddatum in ons hoofd. Dat zorgt alleen maar voor stress”.

Droom komt steeds dichter bij

Als we Vera vragen hoe ze terugkijkt op de afgelopen twee jaar, is ze heel duidelijk. “Ik heb er absoluut geen spijt van, maar ik zou het geen tweede keer doen. Het vraagt veel tijd en energie. We zijn dan ook dankbaar voor alle hulp die we krijgen van vrienden en familie. Onze ouders dragen, ieder op hun eigen manier, enorm bij aan dit gigantische project. Over een paar jaar hoop ik rustig te kunnen genieten van onze mooie, opgeruimde boerderij. Na een lange werkdag lekker met de paarden de wei in. Dat is waar we het voor doen.”

Voor bedrijf en particulier

Onze locatie & openingstijden

Openingstijden Sneek:

maandag7:00 — 18:00
dinsdag7:00 — 18:00
woensdag7:00 — 18:00
donderdag7:00 — 18:00
vrijdag7:00 — 18:00
zaterdag8:00 — 12:00
zondagGesloten

Tussen 12:30 en 13:00 uur zijn wij gesloten.

transparant