Algemeen, Milieu

Het is weer koud. Op naar Sneek Recycling met je hout!

Tuinhout afval afvoeren

Het is buiten nat en guur. Voor veel mensen hét moment om de tuin voor te bereiden op de winter. Bomen worden gesnoeid, bladeren geveegd en die half verrotte tuinset kan eigenlijk echt niet meer. Maar waar laat je het allemaal? De groene container zit snel vol en daarin kun je niet alle houtsoorten kwijt. Gelukkig mag je al je houtafval inleveren bij Sneek Recycling.

Wat gebeurt er met het houtafval dat je inlevert bij onze milieustraat?

Bij Sneek Recycling scheiden we de verschillende afvalsoorten. Dit levert het beste resultaat op bij het recyclen van de materialen. We onderscheiden groenafval, houtafval en tuinhoutafval. Maar wat is nu wat?

Groenafval

In deze bak is je fijne groenafval welkom. Dus alles wat je door te werken met de snoeischaar of grasmaaier hebt verzameld. Denk aan takken, struiken, planten en gras. Dit kan allemaal in de container voor groenafval.

Houtafval (A-/B-hout)

Schoon hout mag in de container met houtafval. Je houten deuren, planken, tafels en schuttingdelen worden vervolgens gerecycled tot pallets of spaanplaat.

Tuinhoutafval (C-hout)

Geïmpregneerd hout noemen wij C-hout (tuinhoutafval). Dit milieuonvriendelijke hout is groen of bruin van kleur. Om het milieu niet te belasten gaan we hier extra zorgvuldig mee om. Voorbeelden zijn bielzen, palen van de schutting of overkapping en geïmpregneerde tuinmeubels.

De dienstverlening van Sneek Recycling

Of je nu een verbouwing achter de rug hebt of tekeer bent gegaan in de tuin, je houtafval kun je kwijt bij onze milieustraat in Sneek. Het tarief is afhankelijk van de afvalsoort en de hoeveelheid ingeleverd afval. Wij zorgen ervoor dat je afval vervolgens op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycled. Goed om te weten: we kennen geen wachttijden dus je kunt je afval snel kwijt, vaak word je daarbij geholpen door onze medewerkers.

Container huren

Tip: heb je veel afval? Bespaar dan tijd en kies voor het huren van een houtafval container. Deze plaatsen we vaak binnen een dag en halen we op zodra je klus erop zit! Heb je ander afval? Ook daar hebben wij een passende oplossing voor. Bekijk hier welke containers je bij ons kunt huren.

Voor bedrijf en particulier

Onze locatie & openingstijden

Openingstijden Sneek:

maandag7:00 — 18:00
dinsdag7:00 — 18:00
woensdag7:00 — 18:00
donderdag7:00 — 18:00
vrijdag7:00 — 18:00
zaterdag8:00 — 12:00
zondagGesloten

transparant