Tips, Algemeen

5 Tips voor de plaatsing van je gehuurde container

Binnenkort een container huren? Bekijk dan onze 5 praktische tips voor een juiste plaatsing van je container. Zo voorkom je schade en extra kosten.

Het klinkt ideaal: een container huren wanneer je een flinke klus hebt. En dat is het ook. Tenminste, als je rekening houdt met deze 5 aandachtspunten.

1. Reserveer voldoende ruimte

Een container neemt flink wat ruimte in beslag. Het formaat van je container zie je op de specifieke verhuurpagina.

Om je een idee te geven: het populairste formaat is de container van 6m3. Hiervoor heb je ongeveer 2,5 parkeerplaats nodig. 1 parkeerplaats voor de container zelf en 1,5 voor het indraaien van de vrachtwagen. Dit geldt trouwens ook voor de container van 10 m3.

Wat als de container niet past?
Meestal is er op de openbare weg voldoende ruimte voor je container. Houd er wel rekening mee dat er geen andere auto’s parkeren op de beoogde plaats. Zet bijvoorbeeld ’s avonds het vak af met pionnen en afzetlint en informeer je buren.

Komt onze chauffeur aan en er is onvoldoende plaats? Dan moet de chauffeur op een later tijdstip terugkomen. Hiervoor betaal je € 50 extra.

2. Plaats de container op een stevige ondergrond

Een particuliere oprit is niet bestand tegen het gewicht van een volle puincontainer. Laat staan tegen de 17 ton van de vrachtwagen die de container plaatst. Onze tip is om de container daarom op de openbare weg te plaatsen.

Wat als de ondergrond niet stevig genoeg is?
Het gewicht van de container veroorzaakt mogelijk verzakkingen en scheuren in het straatwerk. Daarnaast schaaft de container bij het plaatsen over de bestrating, met mogelijke schaafsporen als gevolg.

Sneek Recycling is niet aansprakelijk bij schade aan het wegdek. Denk er daarom goed over na of je de container écht op je eigen oprit wil hebben.

3. Dek de container af wanneer hij niet in gebruik is

Je huurt een container voor een specifieke afvalsoort. Zit er ander afval tussen? Mogelijk moet je dan bijbetalen voor het apart verwerken van dat afval. Voorkom dus dat buurtgenoten ongezien afval in je container gooien. Kies voor een gesloten container of dek de container af met een afdekzeil.

Tip: in sommige gemeenten (waaronder Súdwest-Fryslân) moet je de container met een slot afsluiten als hij in een kern, winkel- of uitgaansgebied staat.

4. Spreek een praktische tijd af voor de plaatsing

Sowieso is het handig als je zelf aanwezig bent bij de plaatsing. Zo kun je nog even met de chauffeur overleggen waar de container het beste kan staan. Maar houd ook rekening met overig verkeer.

Staat je straat om 08.30u vol met ouders die hun kroost naar school brengen? Geef dat dan door als je een afspraak maakt voor de plaatsing van je container. Dan houden we hier rekening mee.

Let op: we spreken altijd een richttijd af. Soms gaat het mis. Dan staat onze vrachtwagen bijvoorbeeld ergens vast en kunnen we daardoor onze afspraak niet nakomen. Daarom kunnen we je geen keiharde garantie geven. De belofte die we wel doen is dat we hard werken om op tijd bij jou te zijn.

5. Controleer of plaatsing op de openbare weg is toegestaan

Iedere gemeente heeft zijn eigen regels over het plaatsen van tijdelijke objecten zoals containers. Controleer daarom wat de regels binnen jouw gemeente zijn.

Zo plaatsen wij veel containers in Súdwest-Fryslân. Deze gemeente heeft als regel dat je tijdelijk een container mag plaatsen, als je het maar wel van tevoren aangeeft bij de gemeente. Check de complete lijst met voorwaarden voor het plaatsen van containers in Súdwest-Fryslân zodat je zeker weet dat je goed zit. Of controleer de regels bij jouw eigen gemeente.

Voorkom problemen met een juiste plaatsing van je container

Niemand wordt blij van een verzakte oprit, naheffing of boze ambtenaar. Met deze 5 tips ben jij goed voorbereid en verloopt de plaatsing van jouw container vlekkeloos.

Heb je vragen over de plaatsing van jouw container?
Onze collega’s beantwoorden ze graag. Je bereikt ons op 0515 – 82 02 40.

Of zoek hieronder direct de best passende container uit.

Voor bedrijf en particulier

Onze locatie & openingstijden

Openingstijden Sneek:

maandag7:00 — 18:00
dinsdag7:00 — 18:00
woensdag7:00 — 18:00
donderdag7:00 — 18:00
vrijdag7:00 — 18:00
zaterdag8:00 — 12:00
zondagGesloten

transparant