Dé specialist voor het huren van een afvalcontainer in Leeuwarden

Welkom bij dé specialist voor het huren van containers in Leeuwarden! Sneek Recycling biedt de beste oplossing voor het snel en gemakkelijk afvoeren van jouw afval. Of je nu een kleine verbouwing plant of een groot bouwproject heeft, wij hebben de perfecte container voor elke klus.

Waarom een container huren in Leeuwarden?

Bij het uitvoeren van een verbouwing of klus in uw huis of tuin komt er meer bij kijken dan alleen het bouwen zelf. Denk bijvoorbeeld aan het afval dat vrijkomt. Dit kan variëren van sloopafval, bouwafval, puinafval, groenafval tot aan gemengd afval. Al deze verschillende soorten afval moeten op de juiste manier worden afgevoerd en verwerkt.

Door bij ons een container te huren ga je efficiënt en milieuvriendelijk om met al het afval. Je bespaart niet alleen tijd door het afval in één keer af te voeren, maar je draagt ook bij aan een beter milieu door ervoor te zorgen dat het afval correct wordt verwerkt.

Waarom kiezen voor onze containerservice?

 • Binnen 1 werkdag geleverd
 • Huurtermijn van 6 weken
 • Gratis bezorgen en ophalen
 • Zaterdag levering mogelijk
 • Milieuvriendelijke afvalverwerking
 • Door klanten beoordeeld met een 9,6!

Container huren in Leeuwarden voor verschillende afvalsoorten

Ongeacht de grootte van je project, wij bieden de juiste container voor jou. Bij het huren van een container in Leeuwarden kun je kiezen uit verschillende soorten afvalcontainers, afhankelijk van het type afval dat je wilt verwijderen. Hier zijn enkele veelvoorkomende afvalcontainers die je kunt inzetten tijdens een verbouwing of project:

Bouw- en sloopafvalcontainer

Een bouw- en sloopafvalcontainer is ideaal voor het verzamelen van diverse soorten afval die vrijkomen bij bouw- en sloopwerkzaamheden, zoals puin, hout, metaal en gipsplaten. Door al het afval in één container te plaatsen, behoud je een opgeruimde werkplek en minimaliseer je de kans op ongelukken.

Grofvuilcontainer

Bij het renoveren van een woning of het opruimen van een grote hoeveelheid grofvuil, zoals meubels, elektronica en matrassen, biedt het huren van een grofvuilcontainer uitkomst. Je kunt alle ongewenste items eenvoudig in de container plaatsen, waardoor je jouw ruimte efficiënt kunt opruimen.

Puincontainer

Voor specifiek bouwafval, zoals beton, stenen en tegels, is een puincontainer de beste keuze. Deze containers hebben vaak een hoger draagvermogen om het zware materiaal te kunnen dragen, waardoor je gemakkelijk van het puin af kunt komen zonder je zorgen te maken over overbelasting.

Tuinafvalcontainer

Bij het onderhouden van je tuin of het uitvoeren van een landschapsproject kan er veel groenafval ontstaan, zoals takken, gras en bladeren. Een tuinafvalcontainer biedt een handige oplossing om al dit tuinafval te verzamelen en af te voeren zonder dat je jouw eigen groene container overvol raakt.

Veelgestelde vragen

Staat je antwoord niet tussen de veelgestelde vragen en heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste container? Ons deskundige team staat voor je klaar om je te helpen. Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of gemakkelijk via Whatsapp. Het huren van een container bespaart je veel tijd met het niet hoeven afvoeren van al het afval. Huur daarom vandaag nog bij Sneek Recycling jouw container voor in Leeuwarden en ervaar het gemak.

Hoe snel kan een container geleverd worden in Leeuwarden?

Dat kan heel snel! We kunnen in de meeste gevallen een container binnen 24 uur leveren. Zaterdaglevering is ook mogelijk.

Hoeveel kost het huren van een container in Leeuwarden?

De kosten zijn afhankelijk van de grootte en het type afval en je vindt alle prijzen op de pagina container huren. Maar bij Sneek Recycling kun je al een puincontainer huren voor maar 103 euro. De prijs is inclusief transport, 4 weken huur en de verwerkingskosten van het afval. Voor zakelijke vaste klanten die regelmatig bestellen bieden we voordelige tarieven. Informeer naar de mogelijkheden.

Hoe lang mag ik de container houden?

De standaard huurperiode is 6 weken, maar onze ervaring leert dat de meeste afvalcontainers maar 1 week worden verhuurd. Wanneer hij vol is kunnen we, wanneer dat nodig is, deze omruilen met een lege container.

Moet ik een vergunning aanvragen voor het plaatsen van container?

In sommige gevallen is een vergunning vereist om een container op de openbare weg te plaatsen. Voor een container huren in Leeuwarden kun je het beste kijken op de website van Gemeente Leeuwarden. Dit gemakkelijk via onderstaande pagina:

Gebruik openbare ruimte – Gemeente Leeuwarden

Neem bij vragen contact met ons op en we helpen je graag.

Wat gebeurt er met het afval dat wordt opgehaald?

We zorgen ervoor dat het afval op de juiste manier wordt verwerkt. Recyclebaar materiaal wordt gescheiden en gerecycled, terwijl ander afval veilig wordt gestort volgens de milieunormen. Het hergebruiken van materialen is natuurlijk het mooiste.

Denk bijvoorbeeld aan puin wat wordt vermalen, zodat het kan worden gebruikt in bouwprojecten en voor de aanleg van wegen. Onbehandeld hout (A-hout) wat nog in originele staat is kan direct worden hergebruikt. Wanneer het A-hout niet meer in de originele vorm herbruikbaar is, wordt het (samen met het B-hout) versnipperd. Deze houtsnippers worden verwerkt in nieuwe houtproducten, waaronder pallets of spaanplaten. B-hout dat niet meer in goede staat is, dient als brandstof voor energiecentrales.

Wat mag er in de container?

Wat er in de container mag hangt af van de afvalsoort dat je kiest. Meer informatie over de afvalsoorten die wij inzamelen vind je op de pagina afvalsoorten.  Voor specifieke vragen over het soort afval dat je wilt afvoeren, kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice. Dit kan snel telefonisch of via Whatsapp.

Hoeveel kruiwagens afval passen er in een container?

Het aantal kruiwagens dat in een container past, hangt af van het volume van de kruiwagen. Meestal heeft deze een grootte van ongeveer 0.06 kubieke meter (of 60 liter). Dit kan natuurlijk ook variëren, afhankelijk van het specifieke model van de kruiwagen.

Wanneer we uitgaan van een standaard kruiwagen (0.06 m3), kunnen we het volgende berekenen:

 • In een container van 3 kubieke meter passen ongeveer 50 kruiwagens (3 / 0.06 = 50).
 • In een container van 6 kubieke meter passen ongeveer 100 kruiwagens (6 / 0.06 = 100).
 • In een container van 10 kubieke meter passen ongeveer 167 kruiwagens (10 / 0.06 = 167).
 • In een container van 15 kubieke meter passen ongeveer 250 kruiwagens (15 / 0.06 = 250).

Deze schattingen zijn gebaseerd op het vullen van de kruiwagens tot hun maximale capaciteit en op het volledig vullen van de container. Het is goed om op te merken dat bij het vullen van een container met los materiaal, zoals houtafval of bouwafval, er ruimte tussen het materiaal zit waardoor de werkelijke hoeveelheid iets minder kan zijn.

Hoe groot is een afvalcontainer?

De grootte verschilt per model container, maar om je een algemeen beeld te geven vind je hier enkele vergelijkingen:

 • Een 3 kubieke meter container is ongeveer even groot als een kleine auto, zoals een Smart ForTwo.
 • Een 6 kubieke meter container komt qua grootte overeen met een middelgrote gezinsauto, zoals een Volkswagen Golf.
 • Een 10 kubieke meter container is ongeveer zo groot als een grotere SUV of bestelbus, zoals een Volkswagen Transporter.
 • Een 15 kubieke meter container zou qua omvang vergelijkbaar zijn met een grote bestelwagen.

Huur een van onderstaande containers in Leeuwarden