Algemeen, Tips

Hoe vul je het beste een afvalcontainer?

Container Sneek recycling gevuld met houtafval

Hoe vul je een afvalcontainer?

Voorkom dat je jouw gehuurde afvalcontainer grotendeels vult met lucht. Je kunt de ruimte in de afvalcontainer dan goed benutten. Maar hoe kun je de afvalcontainer zo efficiënt mogelijk vullen?

Onze 6 tips zijn:


1. Demonteer meubels zoveel mogelijk

Meubels zijn vaak groot, maar je kunt ze vaak ook redelijk gemakkelijk uit elkaar halen. Door ze te demonteren voordat je ze in de afvalcontainer gooit houd je al snel veel ruimte over. Laat kastjes bijvoorbeeld even op zijn zijkant vallen, dan valt ie vaak wel uit elkaar.

2. Leg groot afval aan de zijkant
Als je het grote afval aan de zijkant legt houd je meer ruimte over en hoef je het grote afval niet meer in de afvalcontainer te verplaatsen. Dat is vaak erg zwaar en onhandig.

3. Leg zwaar afval onderin
Met lichter afval bovenop kun je gemakkelijker het afval nog wat verplaatsen, met zwaar afval wordt dat erg lastig.

4. Rol tapijt op
Vloerkleden of tapijt kun je oprollen en met een stuk tape of touw bij elkaar binden. Zo bespaar je een hoop ruimte. Hetzelfde geldt ook voor matrassen, die kun je vaak ook oprollen.

5. Vul kasten met ander afval
Als je een kast niet uit elkaar kunt halen, vul deze dan met ander afval. Zo benut je de ruimte goed. Doe dat dan wel nadat je ‘m in de afvalcontainer hebt gelegd. Anders kun je ‘m niet meer tillen.

6. Stapel hout of laminaat plat op
Als je hout of laminaat plat in de afvalcontainer legt, dan kan het hout of laminaat ook niet meer omvallen. Je kunt het desnoods een beetje bijzagen, mocht het niet helemaal in de afvalcontainer passen.

Voor bedrijf en particulier

Onze locatie & openingstijden

Openingstijden Sneek:

maandag7:00 — 18:00
dinsdag7:00 — 18:00
woensdag7:00 — 18:00
donderdag7:00 — 18:00
vrijdag7:00 — 18:00
zaterdag8:00 — 12:00
zondagGesloten

transparant
Terug naar lijst